Er is een gevoel van…

‘Er is een gevoel van..’ is een oefening die ik in therapie geleerd heb die mij ontzettend heeft geholpen. Het is een onwijs simpele oefening; je hoeft de zin alleen maar aan te vullen. Dat kun je een aantal keer achter mekaar doen of je doet het slechts één keer. Het kan je helpen om helder te krijgen wat er op dat moment bij je speelt. Een vaag gevoel kan door de herhaling van deze oefening duidelijk worden. Daarna kun je ervoor kiezen om iets met dit gevoel te doen of het er gewoon te laten zijn.

Tegenwoordig gebruik ik deze oefening om eerlijk te zijn niet meer. Zodra ik een vaag gevoel heb, stop ik even met wat ik op dat moment doe, en probeer ik uit te spreken wat het gevoel is. Meestal is het dan al opgelost, of weet ik wat ik moet doen om het te verhelpen. De kern is dus: sta even stil en spreek je gevoel uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s