Wie heeft ons ooit geleerd dat wij geen lamp kunnen verwisselen?

Hoe komt de gedachte in mijn hoofd dat een lamp in- en uitdraaien te moeilijk is? Dat ik dat niet kan. Dat dat alleen voorbestemd is aan mannen, vaders en vriendjes.

Het is vreemd, een lamp verwisselen is nog simpeler dan één plus één is twee en ik schrok daarvan. Ik schrok van het gemak waarmee ik de lamp uit de fitting draaide en dat is ook alles wat ik deed; ik draaide de lamp uit de fitting. Wie heeft mij ooit geleerd dat ik geen lamp kan verwisselen? En waarom heb ik het niet eerder geprobeerd?

Wiskunde is moeilijk, evenals literatuurwetenschappen. Waarom dan toch de verdeling in onderwerpen die alleen aan mannen of alleen aan vrouwen zijn besteed? Ik ben goed in wiskunde, literatuurkunde is niet mijn ding. Omdat ik ben wie ik ben. Geen vrouw, geen man, maar gewoon iemand met een hand die een lamp uit de fitting kan draaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s