Meedoen aan het 100dayproject

Op 3 april is ‘the100dayproject’ gestart. Het concept is simpel; je gaat 100 dagen iets maken. Dat kan van alles zijn; van een taart bakken, tot een liedje componeren, tot een spreuk op stoeptegels schrijven. Ik heb gekozen om 100 dagen te leren hoe te illustreren, omdat ik dat graag wilde leren. Ik heb niet erg lang nagedacht of ik mee wilde doen aan dit project en nu pas, op de 12de dag, realiseer ik me wat meedoen aan dit project inhoudt en wat het me eventueel kan opleveren.

Allereerst ben ik erg nieuwsgierig naar het resultaat na 100 dagen. Uiteraard weet je nooit wat je van tevoren gaat maken, maar dit gevoel, dit ‘excitement’ is extra groot nou ik 100 dagen lang iets ga maken. Ik hoop dan ook na 100 dagen te zien 1) wat ik geleerd heb (welke technieken ik onder de knie heb) en 2) wat mijn illustratiestijl is, oftewel wat ik eigenlijk maak.  

Daarnaast leert het project me nu al veel over mijn maakproces. De eerste paar dagen heb ik heel veel tijd besteed aan het maken, en steeds was ik niet tevreden over het eindresultaat. Uiteindelijk gooide ik het over een andere boeg; ik ben gaan maken niet vanuit een van tevoren bedacht beeld, maar vanuit het gevoel wat ik op dat moment had of eerder die dag had ervaren. Dit bleek veel beter te werken. Ook merkte ik dat ik chagrijnig werd van ‘poppetjes’ tekenen, en daar ben ik dan ook mee gestopt. Nu maak ik abstracter werk.

Ook is dit project een oefening in accepteren dat iets niet 100% perfect hoeft te zijn en dat je ook niet altijd op 100% kunt presteren. 100 dagen zijn lang, en niet iedere dag wil en kan ik veel tijd besteden aan dit project. Daarom zijn sommige illustraties maar half af, of een tikkeltje slordig, of gewoon niet 100% spot on. En dat is oké. Het doel van het project is niet om 100 perfecte illustraties te maken, maar om iets te leren. En dat doe ik.

Kortom, wil je ook iets leren? Dan is dit misschien wel een goede vorm; ga 100 dagen, of 50, of 30, of 10 dagen iets maken. Experimenteer, reflecteer, laat los en begin de volgende dag opnieuw.

Je kunt mijn project volgen op mijn instagram. Aan het einde van het project zal ik ‘the best of’ op mijn site zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s