Echte vrijheid

Echte vrijheid is voor mij het kunnen veranderen van gedachten. Het kunnen toestaan om inconsistent, inconsequent te zijn. Op het ene moment je voornemen om de hele dag hard aan de slag te gaan, en dan plotseling besluiten om toch een dagje vrij te nemen. Zonder oordeel. Het ene moment vasthouden aan je principes, en het volgende moment je principes loslaten, omdat je toch overtuigd bent van het tegendeel.

Echte vrijheid is flexibel zijn in wat je denkt en voelt. Kunnen accepteren dat je je het ene moment super verdrietig voelt, en dat dat verdriet plotseling kan opklaren en je je weer intens blij voelt. Zonder de echtheid van je gevoelens in twijfel te brengen. Je mee laten deinzen op de golven van je verlangen. Dat je verlangen het ene moment is om in de zon te zitten, en je dat als het ultieme geluk ziet, en het andere moment verlangen naar de koelte van de schaduw, en je daar je geluksmoment vindt.

Echte vrijheid is het toestaan van veranderen. Zien dat altijd alles verandert, kan veranderen, en daarin mee kunnen gaan. Zonder tussenkomst van een oordeel, zonder dat je de verandering moet rechtvaardigen. Maar gewoon, omdat je wilt veranderen. Dat is voor mij echte vrijheid, maar wie weet denk ik daar morgen weer anders over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s